Főoldal

     Arany Sárfehér

·Arany sárfehér

·Elérhetőségünk

·Ajánlataink     Modulok
· Főoldal
· Arany sárfehér
· Archív hírek
· Elérhetőségünk
· Keresés
· Leírások
· Linkek
· Rovatok
· Statisztika
· Szavazások
· Személyes adataid
· Szövetkezetünkről
· Top 10

     Ki olvas minket?
Jelenleg vendég és regisztrált tag olvas minket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

     Elérhető nyelvek

 T á j é k o z t a t ó

Borászat
Ez évben, 2011. május 6-án „A Hungarikum borok helye és szerepe a magyar borágazatban” címmel konferenciát szervezünk és kísérő rendezvényként a X. Országos Hungarikum borok versenyét is megtartjuk. 

Izsákon 2002 óta szervezzük a helyi, majd 2008-tól országos, Hungarikum szőlőfajtákból készült borok versenyét. 2010-ben a megmérettetésre már 199 hungarikum fajtabort neveztek az ország borvidékei és határon túli borászatok. A versenyen az őshonos fajták közül az Arany sárfehér, Bakator, Bánáti rizling, Ezerjó, Furmint, Hárslevelű, Kadarka, Királyleányka, Kéknyelű, Kövidinka, Juhfark, Mézes fehér, Mustos fehér, Olaszrizling, Pozsonyi fehér, Pintes, Szerémi zöld, stb fajták szerepeltek. A magyar nemesítésű „új” szőlőfajták közül a Bianka, Cserszegi fűszeres, Generosa, Gesztus, Irsai Olivér, Nektár, Néró, Rózsakő, Szirén, Zalagyöngye, Zengő, Zenit, Zéta, Zeusz, stb. fajták is bírálatra kerültek. „Ha a saját nemzeti, Kárpát-medencei értékeinket, - ami máshol nem fellelhető- akarjuk megmutatni, akkor feltétlen ezeket a fajtákat, és ebből készült borokat, egyedi értékeket kell megismertetnünk a borfogyasztókkal. Ehhez egy sikeres borverseny és szakmai konferencia szervezése is jelentősen hozzájárulhat. Korábban a szőlőtermelőket igyekeztek meggyőzni, hogy azért nem lehet eladni a magyar borokat, mert nem világfajták. Globalizálódó világunk ellenére azt tapasztaljuk, hogy új lendületet adhat a magyar borágazat fejlődésének a hungarikum borok forgalmazása, ahogy az a világ más szőlőtermelő országaiban is felértékelődtek a legjellegzetesebb, sehol másutt nem termő szőlőfajták és az abból készült borok.” 

A konferencia alkalmával bemutatásra kerül az a tizenkét Hungarikum szőlőfajta bora, melyet a termesztési értékei és gazdasági súlya lapján meghatározónak és perspektivikusnak tartunk. Rendezvényünkkel a hagyományteremtésen túl méltóbb rangra kerülhetnek a Hungarikum-, és a magyar nemesítők szőlőfajtái is.
 
A sikeresen lebonyolított konferencia és Hungarikum borok versenye segítséget, reményt, adhat a borvidékek szőlőtermelőinek, és borászatainak. 

Kérjük, amennyiben a Hungarikum borok és pezsgők versenyére nevezni kíván, a feltételek elfogadása esetén a mellékelt jelentkezési lapon szíveskedjen visszajelezni.

A szervezők nevében 

Tisztelettel: 
Oreskó Imre sk. 
 
     Belépés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

     Kapcsolódó linkek
· Több hír: Borászat
· Több hír: administrator


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Borászat:

Zúzó-bogyózó eladó


     Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


     Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre

Minden jog fenntartva © 2002 PHP-Nuke.
Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.
Weboldalunk hírei elérhetőek a következő fájlok segítségével is: backend.php vagy az ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.10 másodperc