Főoldal

     Arany Sárfehér

·Arany sárfehér

·Elérhetőségünk

·Ajánlataink     Modulok
· Főoldal
· Arany sárfehér
· Archív hírek
· Elérhetőségünk
· Keresés
· Leírások
· Linkek
· Rovatok
· Statisztika
· Szavazások
· Személyes adataid
· Szövetkezetünkről
· Top 10

     Ki olvas minket?
Jelenleg vendég és regisztrált tag olvas minket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

     Elérhető nyelvek

 arhiválandó: Szövetkezeti hírek

Felhívás

Az idei szüretben eddig, hála a Jó Istennek az időjárás kegyes volt hozzánk. A minőség alapján jó évjárat prognosztizálható, az árak a kevesebb termés, és a jó minőség miatt is az előző évekhez viszonyítva kedvezőbben alakult. A gépibetakarítás lehetőségét egyre több tagunk vette igénybe. Két izsáki szüretelőkombájn mellett másik két gép is segített (konkurált) a betakarításban. Az összefogás mellett, jó magyar szokás szerint a széthúzás is jelen volt és van a termelői „önszerveződésben” a kívülállók, ellendrukkerek sanda örömére. Arra törekszünk, hogy mindenkinek a szerveződésen belül egyforma előnyöket biztosítsunk, de egyesek értetlensége, rajtuk keresztül mások félretájékoztatása, a hiteles információ nélküli csúsztatások, a szomszéd tehene szindrómához vezet. Kinek jó ez?- segítségként,- az aláhúzott szó a megfejtés.

Értesítjük a termelői csoport tagjait, hogy szüret után felmérjük és terület, valamint értékesített szőlőmennyiség függvényében komplex műtrágyát juttatunk azon tagjainknak, akik a kedvezményes gépibetakarítást, fuvarlehetőséget, egyéb szolgáltatást nem tudták igénybe venni. Különösen azon tagjainknak szeretnénk segíteni, akik eddig is a szövetkezeti határozatok és alapszabály szerint teljesítették tagsági kötelezettségeiket (a teljes termésmennyiség értékesítése a szövetkezeten keresztül, a működési költség hozzájárulás rendszeres befizetése). A szemlék során érzékelhető, hogy az ültetvények jelentős része kiéheztetett, tápanyag visszapótlás nélkül nem lehet még rövidtávon sem, se mennyiséget, se minőséget előállítani. A kezdeményezés legalább részben, ezen is segíthet.
Tagjaink közül többen a 3% működési költségbefizetés nagyságát kifogásolják, amit egyébként nem a vezetőség, hanem a közgyűlés szavazott meg. Az indok akkor a 15 évre bérelt pince legszükségesebb állagmegóvási és technikai javításainak elvégzése, amire eddig kisebb részben a tagi befizetésből, nagyobb részben a támogatásokból 19 millió forintot költöttünk. A kérdésre a válasz az előző hírekben is kifejtésre került. Mivel kevesen követik a friss információkat, és annál többen a félinformáltakat, ezért újra szíves figyelmükbe ajánljuk a „pletykalapok” helyett a korábbi híranyagot:
„Kérjük tagjainkat, hogy szőlő és borértékesítésnél csak a szövetkezeten keresztül értékesítsék termésüket! A felvásárlási összeget igény szerint személyesen a szövetkezeti irodán vehetik át, vagy a tag számlájára utaljuk a banki megérkezés után azonnal. Sokszor elmondtuk már, de nem elég hangsúlyozni: a szövetkezeten keresztüli értékesítéssel növelik a Szövetkezet árbevételét, ami két okból fontos: az állami elismerés megtartásának feltétele a 300 millió Ft-os éves árbevétel elérése. Állami elismerés nélkül jelentősen csökken a Szövetkezet érdekérvényesítő képessége, és megszűnik a jogosultság az Uniós támogatásra. Az árbevétel nagyságától függ a támogatás nagysága is. A támogatásból a működési költségeken túl szeretnénk tovább folytatni az előrejelző rendszer finanszírozását, a bérelt tároló folyamatos rendbetételét, a tagi szolgáltatások, közös anyagbeszerzések bonyolítását. Agárdy borászati üzem átvételével a tagok jelenlegi 3%-os működési költség hozzájárulását, vissza tudjuk állítani a korábbi 1%-ra. Mindezeknek feltétele az árbevétel teljesítése, azaz a szövetkezeten keresztül történő értékesítés.”
Az eredetvédelmi rendszerbe bejelentkezett termelők beszállított szőlői közül több tétel csak részben felelt meg a rendeletben rögzített elvárásoknak. A termelők egy része nem fordított kellő hangsúlyt a botrítiszes fürtök, illetve bogyók, másodtermések eltávolítására. Ezek a tételek eredetvédettként nem hozhatók forgalomba, és a kiemelt felár sem érvényesíthető. A gondosan ápolt ültetvényekről, egészséges, 17,5 cukorfokkal beszállított Arany sárfehér tételek is előfordultak. Tanulságos, hogy a növénykondicionálók /káliumszulfát, bor hatóanyagú/ használatával 2 cukorfok javulást is ellehetett érni. Ehhez természetesen szükség volt a szakszerű növényvédelem mellett a rendszeres zöldmunkára is.
A szőlőtermelők kedvezményes áron juthatnak törzskötöző műanyagcsőhöz. A kötöző-anyag ára 400 Ft/kg (1 tekercs= 1 kg =400 fm), 500 kg-os rendelés esetén az ár 350 Ft/kg. Érdeklődni a szövetkezeti-hegyközségi irodán lehet. Elérhetőségünk változatlan: 6070 Izsák, Dózsa tér 3, T/Fx: 76/374-036, Mobil: 20/5693-783, 20/2362558, E-mail: aranysarfeher@sv-net.hu, Internet: www. aranysarfeher. hu
 
     Belépés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

     Kapcsolódó linkek
· Több hír: Felhívás
· Több hír: administrator


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Felhívás:

Eladó pincészet Tokaj-hegyalján


     Hír értékelése
Értékelés: 4
Szavazat: 2


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


     Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre

Minden jog fenntartva © 2002 PHP-Nuke.
Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.
Weboldalunk hírei elérhetőek a következő fájlok segítségével is: backend.php vagy az ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.10 másodperc