Főoldal

     Arany Sárfehér

·Arany sárfehér

·Elérhetőségünk

·Ajánlataink     Modulok
· Főoldal
· Arany sárfehér
· Archív hírek
· Elérhetőségünk
· Keresés
· Leírások
· Linkek
· Rovatok
· Statisztika
· Szavazások
· Személyes adataid
· Szövetkezetünkről
· Top 10

     Ki olvas minket?
Jelenleg vendég és regisztrált tag olvas minket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

     Elérhető nyelvek

 Eladó pincészet Tokaj-hegyalján

FelhívásÉrdekvédelmi szövetségünknek, a Szőlő-Bor Termelői Csoportok Országos Szövetségének alapító tagja, a Tokaj-hegyaljai borvidékhez tartozó Hercegkúti Beszerző és Értékesítő Szövetkezet eladná vagy bérbeadná ingatlan vagyonát!

A Hercegkúti Szövetkezet általános adatai

A Hercegkúti Beszerző és Értékesítő Szövetkezet a történelmi Tokaj-hegyaljai borvidék egyik jelentős borászati és szőlő- és borkereskedelmi vállalkozása, amely jogelődjei révén évtizedek óta működik, így jelentős borászati tapasztalattal rendelkezik.
Hercegkút Sárospataktól négy kilométerre, a Zempléni-hegység déli lábainál fekszik. A szőlőműveléssel és a borászattal már a XVIII. század végétől foglalkoznak a helyi lakosok. A község 1908. évben lett a Tokaj-hegyaljai zárt borvidék tagja. A szőlő és borgazdálkodás az 1970-es évekre érte el fénykorát, amikor 232 ha nagyüzemi szőlőültetvény került telepítésre és megépült a Gombos-hegyen a több, mint 1000 m hosszúságú szövetkezeti pince és hozzá a szőlőfeldolgozó és tárolótartályok. A község határában található -a szövetkezet pincészetét is magába foglaló- emeletes pincesorokat az UNESCO 2002-ben a Tokaji Történelmi Borvidék részeként felvette a világörökség listájára, kultúrtáj kategóriában.
A jelenlegi nevén és formátumában a 2000. évtől üzemel a vállalkozás. A szövetkezet jelenlegi taglétszáma 128 fő, melynek nagy részét a helyi, szőlőműveléssel foglalkozó őstermelők teszik ki. A cég vezetését 7 tagból álló igazgatótanács látja el, melynek elnöke Kerchner István. A vállalkozás 23 fő munkavállalót alkalmaz.

Bortermelés
A szövetkezetünk alapszabályában rögzített fő tevékenységi köre a bortermelés. A tokaji zárt borvidéken a Tokaj Kereskedőház Rt-t követően a második legnagyobb szőlőfelvásárlónak számít. Borászati tevékenységünkhöz az alapanyagot felvásárlással biztosítjuk, főként a tagok irányított szőlőtermesztési technológia által gondosan művelt magántermelői parcelláiról. A községben élő mintegy 800 helyi lakos zöme jövedelmük kiegészítése, megélhetésük biztosítása érdekében szőlőtermeléssel foglalkozik, szinte minden családnak vannak szőlőterületei. Mivel a családok nagy részében található szövetkezeti tag, a vállalkozás fontos feladatának tekinti a helyi lakosok által termelt -megfelelő minőségű- szőlőtermés felvásárlását.
A telephely elhelyezkedése kedvező, mivel közel fekszik a borvidék földrajzi középpontjához.
A szőlőfelvásárlás, a bortermelés a szövetkezet pincészetében történik.

A pincészet
A feldolgozó és a pince Hercegkút belterületén, igényesen kialakított lakókörnyezetben található. A község fő útja mentén fekszik, a központtól (posta, üzletek, buszmegálló) mintegy 800 méter távolságra. Megközelíthető a 37-es főközlekedési útról aszfalt burkolatú úton.
Az épületegyüttes közművekkel - elektromos áram (220 V és 380 V), ivóvíz, szennyvízhálózat, telefon - ellátott, a csapadékvíz elvezetése a felszínen biztosított.
A telek szabálytalan alakú, 2183 m2 alapterületű, a község felé kissé lejtős terület. Észak-déli tájolással rajta pinceelőtér, szőlőfeldolgozó, 9 db saválló acél tartály, 3 db alumínium tartály, mérlegház, térbeton és kerítés található.

Felszíni épületek
· A feldolgozó 254 m2 beépített alapterületű, 7,7 m belmagasságú, déli oldalán kétszintes beépítéssel kialakított épület.
A földszinten szőlőfeldolgozó helyiség található, melyben szőlő-bogyózó és a kocsány-elszívó berendezések, cefre szivattyú és saválló acéltartályok kerültek elhelyezésre. Az épület hátsó részét alkotják a szőlőfogadó garatok. A földszintről táró vezet a pincerendszerbe.
Az épület emeletén 2 db szociális helyiség, 1 raktár, 1 étkező és 1 közlekedő helyiség található. A szőlőfeldolgozó-kapacitás megfelelő létszám alkalmazásával meghaladja a napi 2000 mázsát. A bortermelést több újonnan vásárolt eszköz is segíti, így a szőlő-szállító konténerek, bor- és musthűtő berendezés, kovaföldszűrő és folyadék szivattyúk.
· Az ingatlan nyugati határa mentén 7 darab, egyenként 1050 hl űrtartalmú, saválló acéltartály található.
· A mérlegház 60 m2 alapterületű, 2 helyiségből álló épület, melyben iroda és az épület előtti tehermérleghez kapcsolódó átvevő helyiség került kialakításra.
· A föld alatti tárolótér és pincerendszer lejáratát biztosító pince-előtér 42 m2 alapterületű, terméskő falazattal készült, jó állagú épület.

Föld alatti tárolótér
A riolittufa kőzetbe, kézi munkával vájt pincerendszer állandó, 13 °C körüli hőmérsékletével, 90-95 %-os páratartalmával, nemes penésszel borított falaival ideális a borok érleléséhez.
· A pincerendszer egy központi főágból, 15 tároló vágatból és összekötő ágakból áll. A tároló vágatokat külön-külön faszerkezetű ráccsal biztonságosan le lehet zárni. Egy-egy tároló vágat hossza 50 m, a főág és az összekötő ágak hossza kb. 600 m, így a pincerendszer hossza megközelítőleg 1500 m. A vágatok talpszélessége átlagosan 3,3 m, a főág átlagos keresztmetszete 8,6 m2, a mellékágaké átlagosan 6,5 m2.
A régi bejáró ág 45,1 m hosszú szakaszon, az új bejáró ág 31 m hosszban falazattal biztosított. A pincében a kőzet jellemzői miatt belső köpenyezésre, kitámasztásra nincs szükség.
· A pincében kialakításra került egy vendégfogadó helyiség, mely 60 m2 alapterületű. A nemes penésszel vastagon borított falai között, 55 ülőhellyel borkóstolások lebonyolításra, turista csoportok fogadásra alkalmas.
· A földfelszín alatt 14 db 500 hl-es és 1 db 200 hl-es, üveggel csempézett vasbeton tároló található. A pincészet tényleges földalatti tárolótere 15.000 hl, a teljes tároló kapacitás (földalatti és földfeletti): 23.900 hl.
A Hercegkúti Pincészetben a tokaji borok egész skálája megtalálható, mint a furmint, hárslevelű, szamorodni, muskotály és a különleges minőséget képviselő, méltán híres aszú.
A borok termelése a megfelelő eredetvédelmi szabályok betartása mellett folyik. A megtermelt borok tárolása adóraktárban történik. A pincészetben a közraktározásnak is adottak a feltételei.

Kiegészítő tevékenységek
A borászat, mint fő feladat mellett a szövetkezet a jogelődöktől átvett tevékenységeket is folytatva, illetve az új lehetőségeket kihasználva az alábbi területeken is tevékenykedik:

· Erdészet
A szövetkezet 500 hektár területű erdőt bérel, ahol erdőgazdálkodási tevékenységet, illetve ehhez kapcsolódóan ipari- és tűzifa értékesítést végez.

· Textilipar
A cég irodaházának földszinti helyiségében, 250 m2 alapterületen működik a jelenleg 7 fő munkavállalót foglalkozató varroda. Saját eszközeivel dolgozik a szövetkezet, kizárólag bérmunkát végez.

· Hordóértékesítés
A szövetkezet zempléni tölgyből készült, Barrique és Szerednyei típusú hordókat értékesít, elsősorban külföldi partnerek részére. (Spanyolország)

Elérhetőségek:
Az érdeklődők jelentkezését az alábbi elérhetőségeken várják:
Kerchner Róbert gazdasági vezető: 06/30/6829110
email: hkutszov@enternet.hu
 
     Belépés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

     Kapcsolódó linkek
· Több hír: Felhívás
· Több hír: administrator


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Felhívás:

Eladó pincészet Tokaj-hegyalján


     Hír értékelése
Értékelés: 1
Szavazat: 3


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


     Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre

Minden jog fenntartva © 2002 PHP-Nuke.
Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.
Weboldalunk hírei elérhetőek a következő fájlok segítségével is: backend.php vagy az ultramode.txt
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.12 másodperc